Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lapis (maizenadessert)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten (excl. de tijd voor het afkoelen).

Ingrediënten

400 ml Kotomisi Cocosmelk
4 eetlepels maïzena
8 eetlepels suiker
scheut water

Bereiden

Cocosmelk op laag vuur enkele minuten verhitten; maïzena, suiker en het water goed oplossen en aan de cocosmelk toevoegen, doorroeren en het geheel koken tot een dikke gladde massa.
Verdeel de massa in 2 delen en voeg aan
é
én deel de kleursof toe; strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop uitstrijken. De massa 15 minuten laten afkoelen en daarna 1 uur in de koelkast zetten, waarna de lapis in stukken kan worden gesneden en worden geserveerd.
Serveertip: Serveren met gemalen cocos; strooi wat hiervan over de lapis.

Variatietip: Gebruik in plaats van rode kleurstof ook eens groene of gele kleurstof of een combinatie van verschillende kleurstoffen. Voeg naar smaak kola- of amandelessence toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)
Pom met Kip (Surinaams ovenschotel)
Tivallballetjes met Bruine Bonen (vegetarisch gerecht)
Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht)
Murgie Masala Hindoestanie (kip in masala voor roti en rijst)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes